Maandag 21 Desember – Skynende Ligte

MAANDAG SKYNENDE LIGTE

SKRIFDEEL: Lukas 2: 8 – 20

“…die glans van die heerlikheid van die Here het rondom hulle geskyn…die engel sê vir hulle ‘…ek bring vir julle `n goeie tyding van groot blydskap…Vannag is daar vir julle …die Verlosser gebore, Christus die Here!’” (10,11).

Twee jongmense loop met die paadjie wat aan die voet van Catskill Mountains, al langs die ri­vier kronkel, vertel Secret Place. Hulle praat oor `n jong­meisie wat hulle albei ken. Die jongman sê: “Sy het, wat ek sou noem, `n stra­lende per­soonlikheid.” “Dis waar,” stem sy vriendin saam. “Hoe sou jy dit ver­klaar?” Hulle stap `n endjie in stil­te, dan wys die jong­man na die oorkant van die ri­vier. “Sien jy daar­die ou kasteel? Toe ek `n seun­tjie was, was ek en my maats lief om hier op die rivier­wal te sit en na die kasteel te kyk. Ons kon sê wat in die kasteel aan­gaan volgens die ligte wat in die kasteel brand. As net die familie byme­kaar was, het net `n paar lig­te gebrand. As hulle gaste ont­haal, brand `n klomp ligte. Een keer het `n lid van die koninklike fa­milie daar besoek afgelê. En jy moes daardie aand die ligte kon sien! Ek het selde so `n glans en skit­tering in my lewe gesien.” Die gesprek keer te­rug na hulle vriendin toe. “Dít moet die oorsaak van haar skynende persoonlik­heid wees, dink ek,” be­sluit die jongmeisie. Ek haal haar eie woorde aan soos in Secret Place geskryf: “I think the only way her radiant personality can be explained is that she is constantly enter­tain­ing a Royal Guest.” Ko­ning Jesus woon in haar hart.

Dit is wat die eerste Kersnag gebeur het. Die Prins van die Hemel, die Here Jesus, het na hierdie wê­reld toe gekom. Die ligte van die hemel is aangesteek. In die Paleis van koning Herodes was dit egter donker, want toe hy by die Wyses uit die Ooste van die geboorte van die nuwe koning, hoor, het hy moord beplan. Al die klein seuntjies van die omgewing moes doodgemaak word. In die stal het dalk net `n lampie gebrand, want dit is waar die Koning van die hemel in híérdie wêreld gebore moes word. Daar was nie plék in die herberg nie! Hierdie wêreld het nie plek vir die Koning van die Hemel gehad nie, daarom het die heerlikheid van die hemel rondom die herders, buite in die veld geskyn. “…in die óóp veld…(het) die glans van die heerlikheid van die Here rondom hulle geskyn” (Luk.2:8,9). Die lig van die Koning van die Hemel skyn óók in harte wat aan Hom behoort en om is.

By ons Kersbome brand vanjaar ook weer pragtige lig­te. Steek ons dit aan omdat ons juig oor die koms van ons Koning? Die lig en vrolikheid om `n Kers­boom, sonder bewussyn van Jesus se teen­woor­digheid en verering, is `n hartseer ge­beur­tenis. Kom ons vier `n bly en pragtige verligte Kersfees, en kom ons vereer die Here Jesus, omdat Hy gekom het om ons te red en by ons te kom woon.

“Here, vandag juig ons oor u koms na ons toe.”

Manie Dec 20th 2009 03:06 pm Algemeen No Comments yet

Comments are closed.