Dinsdag 29 September – Lewe Uit Die Saad

DINSDAG – LEWE UIT DIE SAAD

SKRIFDEEL : Johannes 12: 20 – 28

“As ’n koringkorrel nie in die grond val en sterwe nie, bly hy net een; maar as hy sterwe, bring hy ’n groot oes in” (24)

’n Vrou wat in Midde-Afrika sendingwerk ge­doen het, het aan die inboorlinge, wat saam in ’n koringland gewerk het en om haar kom staan het, die betekenis van Jesus se opstanding probeer verduidelik. “Jesus het aan die kruis vir ons almal gesterf. Hy het self die straf vir ons sondes, alles wat ons gedoen het wat verkeerd was, in ons plek gedra. Hulle het, na Hy dood is, sy liggaam van die kruis afgehaal en dit in ’n graf gesit, wat in ’n rots uitgekap was. Op die derde dag na sy dood het Hy weer lewendig geword en uit die graf uitgegaan. Ons wat in Hom glo, sal ook eendag, na ons ’n tyd lank in ons graf was, as Hy weer kom, uit ons graf uitgaan en lewe.”

Hulle het hulle koppe ongelowig geskud. Die leier van die groep het haar geantwoord: “Ek glo dit nie. Iets wat begrawe is, kan nie weer uit die grond uit kom en lewe nie.” “Plant jy koring?” vra sy hom. “Ja, natuurlik,” antwoord hy half ver­ontwaardig. “Jy gooi die koringkorrels in die grond, nie waar nie? Wat gebeur met daardie korringkorrels?” vra sy verder. “Ons maak die koringkorrels toe met grond en hulle lê daar.” “Lank?” “Ja, natuurlik.” “En dan?” “Dan kom die koring natuurlik op.” “Waar kom die koring­plant­jies wat opkom vandaan?” wil sy nou weet. Hy knip sy oë. “Van die koring af wat ons daar geplant het, natuurlik.” “Jy het korringkorrels in die grond begrawe. Hulle het ’n lang tyd daar onder die grond gelê en toe kom die lewendige koringplante van hulle af op, nie waar nie?” Die ou man se houding verander. Sy gesig word vrien­delik en hy sê: “Ek verstaan nie alles nie, maar ek glo nou Jesus het uit die graf gekom en ek sal ook eendag uit die graf uit opstaan.” Hy knik en, voeg met ’n glimlag by: “Dis hoe dit werk, natuurlik.”

“Here, vandag is dit my blye hoop dat ek in u opstanding deel.”

Manie Sep 28th 2009 04:58 pm Algemeen No Comments yet

Comments are closed.