DINSDAG 2 APRIL – DADELIK

DINSDAG                       DADELIK

SKRIFDEEL: Psalm 22

“My God, ek roep bedags en U antwoord nie…(3)

 

Die volgende gebeurtenis word vertel deur Dr. H. Clay Trumbull wat vir jare die redakteur van The Sun­day School Times was. `n Vriend van hom moes een­keer vir `n nag van die huis af wees. Hy het sy vrou en kinders en `n invalide vriendin van sy vrou, vir die nag alleen tuis ge­laat. In die middel van die nag word sy vrou wak­ker van `n geluid wat sy herken as die venster­gren­del wat be­weeg word. Sy besef dit is `n in­bre­ker. Wat moet sy doen? Ek haal Arnold’s Com­men­tary aan: “It was about the time that Professor Huxley had been lecturing and writing on the folly of expecting direct answers to pray­er. She thought of this, but it was immediately fol­lowed with the thought, ‘God can help me now, and I will pray to Him.’ She fervently pray­ed: ‘Lord, send me a policeman to our rescue.’” Skielik knal pistoolskote buitekant. Sy hardloop ven­ster toe en sien `n man in die skaduwees verdwyn. Oomblikke later klop `n polisie­man aan die deur en vra toegang. Hy vertel haar hy het net kort te vore by die huis verbygestap, maar al­les het vir hom pluis gelyk. Maar net toe hy verder om die hoek wil stap, is dit of iemand vir hom sê hy moet teruggaan en weer kyk. En so kom hy af op die mis­dadiger wat by die venster probeer inkom.

God kan ons dadelik antwoord as ons in `n nood­­si­tu­asie tot Hom roep. Hy het die krag om te ant­woord, en die liefde om te wil antwoord. “Die Here – sy oë deurloop die hele aarde om diegene kragtig te steun wie se hart onverdeeld op Hom gerig is…” (2 Kron.16:9). Jesus het ons in sy gelykenisse geleer, tyd kan ook omgaan voor God ons verhoor: “En Hy het ook aan hulle `n gelykenis vertel met die oog daarop dat `n mens gedurig moet bid en nie moedeloos word nie….” ‘Sal God dan nie regdoen aan sy uitverkore­nes wat dag en nag tot Hom roep nie, al is Hy ook lankmoedig in hulle geval?’ (Luk.18:1,7 Ou Vert.).”

“Here, vandag wil ek aanhou bid vir my behoefte.”

Manie Mar 29th 2013 05:45 pm Algemeen No Comments yet

Comments are closed.