MAANDAG 31 DESEMBER – DIT IS REGTIG LATER AS OOIT

MAANDAG   DIS REGTIG LATER  AS OOIT

Lees Psalm 90

“Leer ons om ons dae so te tel dat ons ‘n wyse hart mag bekom! (12)”Ou Vertaling.

 

‘n Seuntjie sit een Sondag, na ‘n vroeë mid­dag­maal, in die sitkamer en speel, terwyl sy ouers bietjie gaan dwarslê. Die staanhor­lo­sie begin twaalf-uur slaan. Uit gewoonte tel hy die slae. Soos dit maar van tyd tot tyd met ‘n slaanklok ge­beur, het iets met die slaanmeganisme verkeerd gegaan. Na die 12de slag, tot die seuntjie se stomme verbasing, hou die klok aan met slaan … 13 … 14 … 15. Hy storm slaapkamer toe en skreeu al in die gang af: “Pa! Pa! Kom kyk dit is later as ooit in ons lewe!”

Hierdie storie tref my besonderlik, want ek herhaal dit uit die dagstukkie van Desember  2003. Ons is nou tien jaar later as toe ek dit daardie aand in 2003 geskryf het. Wat het in die tien jaar, nie in ons almal se lewens, gebeur nie! Riekie, my liefste vrou, het toe nog gelewe en by my gesit. My seun Philippus was `n bedrywige sake­man. En nóú, in die geskiedenis, en in elkeen van ons se persoonlike lewens, is dit nie ook regtig later as ooit te vore nie? Natuurlik is dit met elke uur, elke minuut, elke sekonde wat verby gaan, later as ooit te vore. Die wisseling van die ou jaar en die aanvang van die nuwe jaar demonstreer dit net meer dramaties. Die gevaar van uitstel, soos in die volgende dagstukkies benadruk, is baie groot.

Die onverganklike woorde van Moses se gebed in Psalm 90:14,16, is ook op hierdie tydstip van die jaar vir ons ‘n goeie gebed: “Ver­sa­dig ons in die môre met u goedertierenheid,  sodat ons kan jubel en bly wees in al ons dae … en laat die lieflikheid van die Here oor ons wees …”

 

“Here, ek wil U vandag, aan die einde van nog ‘n jaar, dank vir u versorgende hand wat dwarsdeur die jaar oor my was. Lei my in die nuwe jaar.

Manie Dec 29th 2012 01:01 pm Algemeen No Comments yet

Comments are closed.