VRYDAG 28 DESEMBER – AS EK NET GEWEET HET

VRYDAG               AS EK NET GEWEET HET

Lees Lukas 10: 30 – 35

“…en toe hy hom sien het hy hom innig jammer gekry. Hy het na hom toe gegaan, sy wonde met olie en wyn behandel en hulle verbind” (33,34).

Stephen Covey, skrywer van die gewilde Seven Habits of Highly Effective People, skryf hy haal een Sondagoggend in New York die bus. Die passasiers sit tydens die rit rustig en stil. Alles ver­ander toe ’n man, met kinders by hom, opklim. Die kinders is luidrugtig en is die he­le bus vol. Die man lyk onbewus van wat om hom aangaan. Hy het langs Co­vey kom sit. Die kinders skree op mekaar, gooi goed rond, gryp selfs sommige mense se koe­ran­te. Nog doen die man niks. Eers pro­beer Co­vey sy toenemende ergerlikheid beheer, maar toe die man steeds die kin­ders se oproerigheid ignoreer, raak dinge vir Co­vey te erg. Hy draai na die man toe: “Me­neer, jou kinders is regtig steurend vir die mense. Kan jy hulle nie asseblief beheer nie.” Dit lyk of die man uit ’n beswyming bykom. “Ag, ek­skuus tog, jy is reg. Ons kom nou net van die hos­pitaal af. Hulle ma, my vrou, is ’n uur ge­lede dood. Ek weet nog nie mooi wat om te maak nie. Ek dink hulle weet ook nie hoe om dit te hanteer nie.” Covey het later ge­skryf: Can you imagine what I felt at that mo­ment? Suddenly I saw things dif­ferently, and because I saw diffe­rently, I thought dif­fe­rently, I felt differently, I behaved different­ly. My irri­ta­tion vanished...my heart was fil­led with the man’s pain. Feelings of sympa­thy and compassion flowed freely…every­thing changed in an instant.  I said: “Oh, I’m so sorry! What can I do to help?”

As ek net kon weet wat in iemand se le­we aangaan, wat hom laat optree soos hy op­tree, hoe an­ders sou ék dalk gevoel en teenoor hom gehandel het?

Ons betree die Kerstyd. Kom ons maak ons kers­ge­voel en lewensgedrag gelyk aan die meegevoel van Hom wat aarde toe gekom het vir ons. “Jesus het innig jammer gevoel vir hom … “ (Mark.1:41). “En…Jesus…sien `n groot menigte, en Hy het innig jammer geoel, omdat hulle soos skape sonder herder was…(Mark.6:34)

“Here, vandag wil ek stadig wees om te veroordeel.”

Manie Dec 22nd 2012 04:44 pm Algemeen No Comments yet

Comments are closed.