DONDERDAG 1 NOVEMBER – DIE EINDE TEL

DONDERDAG            DIE EINDE TEL

Lees Hebreërs 9:23-28

“’n Mens is bestem om net een maal te sterf, en daarna kom die oordeel” (27).

Hoewel hy die seun was van ‘n toegewyde pre­dikant, het Adoniram Judson tydens sy uni­ver­si­teitsdae ‘n ateïs as vriend gekies. Judson het so onder sy invloed gekom, dat hy kort voor lank net so ‘n lasteraar en bespotter van geloof geword het. Judson het die teater as beroep gekies en by ‘n teatergroep aange­sluit. Een nag het hulle in ‘n plat­telandse hotel oor­gebly. In die kamer langs­aan dié van Judson was ‘n man besig om te sterf. Die dor­pie het nie ‘n hospitaal gehad nie. Judson moes luis­ter na die man se kreune en uitroepe in sy wor­ste­ling met die dood. In die nanag het dit stil geword. Die volgende oggend het Judson ver­neem die man is dood. Tot sy verbystering moes hy uitvind dit is sy eertydse, on­gelowige uni­versiteitsmaat.  Die parmantige spotter se einde het Judson verskrik. Só ‘n einde wil hy nie hê nie. Die geloofswaarhede waarmee hy in die pas­torie groot­geword het, het soos ‘n vloed na hom toe terug­gekeer. Met berou het hy hom tot God gekeer. Hy het die weg goed geken.

Was dit sy gelowige ouers se gebede wat hom in­gehaal het? God is genadig. Dit was God se be­stemming, dat hierdie weg­loop­skaap van die Goeie Herder, só sou inkom. Betyds het die Heilige Gees, daar in ‘n vreemde hotel, sy Verlosser Jesus weer na hom toe gebring.“…hy gaan agter die een aan wat weg is, totdat hy hom kry. En as hy hom kry, is hy bly en tel hom op sy skouers” (Luk.15:4,5).

 

“Here, vandag verlang ek dat U na my toe kom.”

Manie Oct 27th 2012 02:42 pm Algemeen No Comments yet

Comments are closed.