DINSDAG 30 OKTOBER – MAAK TOG SEKER

 DINSDAG         MAAK TOG SEKER

Lees Matteus 25: 1 – 13

“Dié wat gereed was, het saam met hom ingegaan na die bruilof toe, en die deur is gesluit” (10).

In Signs of the Times, vertel G. E. Garne, hoe hy en sy vrou, op die John Ken­nedy-lug­ha­we, moes kyk, hoe hulle vliegtuig sonder hulle vertrek.

Hulle het ses bedrywige we­ke in die V.S.A. ge­had en was nou op pad huis toe, na hulle twee kin­dertjies toe, wat hulle in die sorg van vriende ge­laat het. Hul­le harte het gebrand van verlange na hulle kin­ders en hulle het ook gehoor hoe die kin­ders al na hulle ver­lang. Self­versekerd en opge­wonde, het  hulle die aand die ont­vangs­toonbank gena­der. Die ont­vangs­klerk het sy be­spre­kings­­lys deurgegaan, sy kop geskud.

“Onmoont­lik!” roep  Garne  uit. “Ons het weke ge­le­de die be­spreking ge­doen. Daar móét ’n fout wees.” Sekerlik was daar ’n fout, maar dit was nie die lugdiens se fout nie. Dit was hulle eie fout! Hulle is uit­druk­lik ingelig, hulle moet ’n paar dae na die be­spre­king, be­vestiging vra. Maar, hulle was te besig en het dit na­ge­laat. Bui­tendien was dit slegs ’n for­ma­li­teit en hulle het dit nie ernstig beskou nie. Hul­le het die fout gemaak om te veel as van­selfsprekend te aan­vaar. Hulle was seker al­les sal op die einde vir hulle reg uitwerk. Met trane in die ma se oë en ’n knop in die pa se keel, moes hulle sien hoe die vliegtuig, op sy vaart huis toe, sonder hulle op­styg.

Daar is die baie groter teleurstelling waar­oor Jesus ons gewaarsku het, sluit die ver­tel­ler sy storie af: “Baie sal daardie dag vir My sê: ‘Here, Here, het ons dan nie in u Naam gepreek nie…’ Dan sal Ek openlik vir hulle sê: ‘Ek het julle nooit geken nie. Gaan weg van My af…’” (Mat.7:22,23). Die Bybel waarsku ons, om van ons roeping en verkiesing, seker te maak. Die skry­wer se eie woorde: “Day by day we must make it our busi­ness to confirm our covenant with Jesus Christ. Do it to­day and each day until He comes. We cannot afford to be disappointed in that critical hour.”

 

“Here, vandag wil ek sekermaak van my ewige le­we.”

Manie Oct 27th 2012 02:39 pm Algemeen No Comments yet

Comments are closed.