VRYDAG 4 MEI – WIE HOU WIE VAS

VRYDAG         WIE HOU WIE VAS

LEES: Jesaja 40: 9 – 11

“Hy sal die lammers in sy arm vergader en aan sy bors dra (11).”

Die klein dogtertjie Maisie was moeg en lastig. Die ma tel haar op en hou haar styf en liefdevol teen haarself vas. Na `n kort rukkie is sy rustig en te­vrede. Die ma self was moeg, want haar eie moeder is `n kort rukkie gelede oorlede. Sy treur nog oor `n ma wat háár vasgehou het toe sy klein was. Die ma sug bokant die gouekrulkoppie wat so lekker teen haar lê. Maisie vra: “Wil Mamma nie hê ek moet Ma vas­hou nie.” Teen haar sin kom die ma se trane. Die kleintjie streel die ma se wang en dink waarmee kan sy haar ma troos. Eindelik fluister sy vir die ma: “Mamma, sal Jesus Mamma nie vashou nie? Sal Hy nie”? Die ma wat vir haar klein dogtertjie in die Bybel gelees het hoe, die Here, die Herder, die klein skapies vashou en dra, voel dadelik diep getroos.

Ons hét baie bedroewende omstandighede, maar gelukkig het ons `n Here wat self gesê het: “Ek is die goeie Herder: die goeie herder lê sy lewe af vir sy skape (Joh.10:11).”

 

“Here, vandag rus ek in u arms teen u bors.”

Manie Apr 29th 2012 03:23 pm Algemeen No Comments yet

Comments are closed.