MAANDAG 25 JULIE – KOM

MAANDAG                    KOM!

Skrifdeel: Jesaja 55: 1 – 6

“Kom, almal wat dors is, kom na die water toe..” (1)

Die beproewing van die woestyn is die ge­brek aan water. Gospel Stories for the Young vertel van die karavaanritte deur die woestyn.  Sodra die karavaan se water gedaan raak, ontstaan nood. ’n Enkele kameel­ruiter word vooruit gestuur om water te soek. Na `n tydjie volg `n tweede en dan `n derde. Sodra die eerste man water kry, roep hy: “Kom!” Die tweede man hoor dit en herhaal: “Kom!” Die derde man hoor hom en herhaal ook die roep. En so elkeen wat volg, totat die hele, omlig­gende woes­tyn, weergalm met die woord: “Kom!” Gospel Stories sluit af: “This is the great invitation word of the Gospel, come! come! come! COME!”

Ons voordeel is dat “kom” die sleu­­­tel­woord is van God se bood­skap. “Op die laaste dag… van die huttefees, het Je­sus daar ge­staan en uitgeroep: ‘As iemand dors het, laat hy na My toe kom en drink!’” (Joh.7:37). Feitlik die laaste woord in die Bybel, is steeds ‘kom’: “Die Gees en die bruid sê: ‘Kom!’… En elkeen wat dors het, moet kom; elkeen wat die water van die lewe wil hê, moet dit kom kry, verniet!” (Openb. 22:17). Ons merk dit gaan in die Here se ko­nink­ryk soos met die ka­meelmanne in die woes­tyn. Die bood­skap word van een na die ander oor­ge­dra: “Elkeen wat dit hoor moet sê: ‘Kom’” (v.17).Hoor en drink self die water van die ewige lewe en begin ander ook roep!

 “Here, vandag hoor ek en wil ander ook roep.”

Manie Jul 24th 2011 02:52 pm Algemeen No Comments yet

Comments are closed.